Pagina's

dinsdag 30 september 2014

Avocado + tomaat + zalm

 
 
Hoogstwaarschijnlijk zal het de laatste nazomer-stuiptrekking zijn ... eind september en heerlijk warm buiten eten met vrienden, hoe zalig is dat?!
 
Een hapje als dit is een klassieke starter bij ons.
 

Wederom geïnspireerd op enkele pure recepten van Pascale Naessens, uit 'Puur Genieten'.
 

Wij gaven er onze eigen interpretatie aan. De hoeveelheid die we voor ons 2 normaal gezien klaarmaken, gebruiken we dan als (redelijk groot uitgevallen) hapje als we enkele vrienden over de vloer krijgen.
Het presenteert kleurrijk.
En -tot nog toe- lust echt iedereen het!
 

Afhankelijk van de grootte van de potjes die ik besluit te nemen, maken we meer of minder per potje en heb je dus 1 of meerdere potjes per persoon.

Als lunch voor 2 personen of hapje voor 4 personen heb je nodig:

2 rijpe avodaco's
1 grote Coeur de Boeuftomaat
8 kerstomaatjes (geel en rood)
200g gerookte zalm
Vers gemalen zwarte peper-Franse Fleur de Sel
Goeie olijfolie of olijfolie met citroen (voor inspiratie, kijk hier of ineens hier)

Snij alles fijn en schik in laagjes:
avocado - tomaatjes - peper&zout - zalm - olijfolie
 

Bubbels erbij en klaar ;-)
 
 
Enjoy!
 
As requested, de shopinfo:
Gouden Skull glaasjes: Zara Home
Bubbelglaasjes 'Café de Paris': Kringloop
Servetten: Hema
Onderzetters: zelfgemaakt
 

4 opmerkingen: