Pagina's

dinsdag 7 mei 2013

Wie aan BBQ denkt...

...vat best meteen de koe bij de horens in ons Belgenlandje!


Want voor je het weet is dat euforisch moment van zwoele lange avonden bij een zelfgestookt vuurtje en wat vlees op een stokske, alweer voorbij.

Voorbereidingsgewijs werden dit de enige impressies van onze allereerste BBQ op Belgische Bodem van 2013.

Geef toe, wie kan er nog deftige foto's nemen eens je goed vertrokken bent?!

Wat mag er bij ons zo nog zeker niet ontbreken
-naast dat vuurke, de stokskes, bijzonder gezelschap, een lekkere rosé, ...-
dè klassieker der klassiekers, of toch bij ons,
tomaten-komkommer-ajuin-Provençaalse Kruiden-Olijfolie 
(en eventueel ook wat Aceto Balsamico).


En u,
wat prefereert u bij een Belgische BBQ?

4 opmerkingen:

  1. Mmm... Zalig! Hier mag er altijd een aardappelsalade op tafel op basis van vastkokende patatjes en een homemade yoghurtmayonaise met verse tuinkruiden. Daarbij schijfjes tomaat vergezeld van gesnipperde, platte peterselie, bieslook, olijfolie, azijn (witte wijnazijn of frambozenazijn), snuifje zout en een paar draaien van de pepermolen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmmm een Belgische BBQ heb ik eigenlijk nog nooit gehad maar bij de Nederlandse BBQ mag een rosé of Prosecco, een fijne salade met feta, stokbrood en goed gezelschap zeker niet ontbreken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier ziet de Hollandse BBQ er niet veel anders uit hoor!
    Ik hou veel van het buiten eten en de geur van het aansteken van de BBQ.
    Was het altijd maar zomer!
    :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. MMMMMMM, krijg meteen zin in een bbq!

    BeantwoordenVerwijderen