Pagina's

donderdag 9 januari 2014

Congé des Gamins * N°15 * Spanje tot Cabo de GataIn december 2013 genoten we verder van een Spaanse winter ... met veel zon en aangename temperaturen !!!
 


 
Calpe bleek verrassend veel mooier dan verwacht (oei, gebruiken we dat zinnetje vaak?! ;-)). We maakten lange wandelingen in het achterliggende gebergte, maar ook langs de kust en... we waren zelfs stout want we namen onze gamins helemaal mee naar de top van de Peñon de Ifach! We ontdekten pas na onze wandel- en kruiptocht tot de top van de rots dat het enkel 16+ is toegestaan, oeps!


In de buurt van Calpe kun je richting binnenland/bergen leuke uitstappen maken ...

 
 
In Benidorm zorgden we voor een acute daling van de gemiddelde leeftijd ;-)
 
 
  
In La Marina konden we in 'les salinas' gaan wandelen en da's best indrukwekkend om eens te zien! Vaak zijn zulke, nog in werking zijnde, zoutwinningsgebieden, absoluut verboden terrein, maar hier dus niet! De uitkijktorentjes boden ons magnifieke zichten op de weidse omgeving.
 


 

Los Alcazares aan de Mar Menor (kleine zee ofte een gigantisch meer, 't is maar hoe je't bekijkt) waar de temperatuur gemakkelijk 5 graden hoger dan aan de 'gewone' Middellandse Zee kan liggen, beschikt over een 5km lange boulevard waar het in het zonnetje lekker warm flaneren was! Hier hadden we weer een palmbomenzicht van in ons bed en dat is echt wel plezant opstaan... De gamins vonden de militaire vliegsessies die over ons passeerden, uiteraard het tofst. Hier vierden we ook kerst, op de enige echte natte dag, die we tot hiertoe meemaakten! Al een chance zaten we gezellig binnen in een restaurant, met onze medecamperaars... 
Via de meer afgelegen pareltjes Cabo de Palos en Portman, belandden we aan de Costa Calida *de warme kust* en dat is zeker niet gelogen, zelfs niet in de winter!
Vanaf hier sliepen we enkel nog met onze tenen in de zee ... 
 

 
Vanaf januari 2014 reden we dus Andalusië binnen en waren we werkelijk aan een bijzonder prachtig stukje Spaanse kust gearriveerd …
 
 

 


We kwamen ogen tekort in het Parque Natural de Cabo de Gata – Nijar! Kleine, weinig toeristische
*hoewel het verschil met foto's van 60 jaar geleden immens is!*
dorpjes, temidden van een indrukwekkend rotsige kust en achterliggend dor berglandschap... Wa-aw!!! Om verliefd op te worden, zo mooi! Woordeloos ...
 

 


 
A la prochaine !!!

 

7 opmerkingen:

 1. Prachtige foto's! Jullie hebben echt wel de tijd van jullie leven!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. weer zeer mooie foto's!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! OOK VAN ONS DE BESTE WENSEN VOOR 2014!!!!!!!!! EN VOORAL GENIETEN HE!!!!!!!!!!!!!

  groetjes
  Jill en co

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hola amigos ! todo bien en espana ?? Mar Menor ....daar zijn we in 2010 ook 2 maandjes geweest vooraleer de definitieve oversteek te maken naar ons eiland.....Dompel jullie verder onder in de spaanse sfeer, geniet van de overheerlijke paella's, sangrias, tangos ed...en snuif volop de spaanse sfeer met jullie bolleke in t zonneke .....Felice ano nuevo, nuestros mejores deseos para el ano 2014 y hasta luego ! besos y abrazos !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Verdorie seg! Ik krijg echt gewoon zin om een camper te kopen en gewoon te vertrekken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah... wat een heerlijke foto's! Je ziet op elke foto hoe erg jullie van dit avontuur genieten. En maar goed dat je niet wist dat de berg voor 16+ was, nu hebben jullie het tenminste samen gedaan. Dankjewel nog voor je prachtig getekende kerstkaartje, hij hangt hier nog steeds! Voor jullie ook een gezond en gezellig 2014 met hopelijk nog veel mooie plekjes om te bewonderen! Liefs Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De beste wensen voor 2014 van Mieke en Antoon. Dank voor de mooie nieuwjaarskaartjes die staan te pronken tussen de andere. Het is leuk jullie te volgen op de ontdekkingsreis. Wees voorzichtig en "vaert wel en leve't scone".

  BeantwoordenVerwijderen