Pagina's

maandag 17 februari 2014

Congé des Gamins * N°17 * Sevilla

SEVILLA !


Nadat we een tijdje geleden weeral eens een interessant babbeltje met één van onze Franse buurmannen hadden gedaan, kregen we de coördinaten mee van een overnachtingsplaats in Sevilla.

 
Nu, tegen citytrippen zeggen we geen neen, maar met onze mobilhome is dat toch nog wel een ander paar mouwen!

We wisten dus niet wat te verwachten toen we naar Sevilla reden...

maar het bleek echt de ideale manier om met een mobilhome een stad te bezoeken!

We sliepen op een volledig geëquipeerd, rustig en permanent bewaakt terrein op de rechteroever van de Guadalquivir, op een 10tal minuten wandelen van het geweldig mooie Parque María Luisa.

En dat allemaal zonder ons blauw te betalen of ergens in een lawaaierige of vuile buitenwijk te moeten staan... want dat zijn toch de spookverhalen die meestal de ronde doen over steden!
 

 

We bleven uiteindelijk 6 dagen
  * waarin we dagelijks onze voeten vanonder ons lijf liepen van het ene naar het andere mooie stukje Sevilla *
  totdat onze lijf en leden er genoeg van hadden!
Ook al is Sevilla best compact van stad en kan je echt overal gewoon naartoe wandelen... toch wegen 5 lange wandeldagen snel door … ;-s
 
 
Zoals vaak, hebben we ons hiervoor ook weer eigenlijk niet voorbereid maar lezen we ons ter plaatse wat in en laten we vanzelf alles op ons afkomen. Dat is al steeds de ideale manier voor ons gebleken!
Momenteel (her)lees ik nog eens 'Het Juvenalis Dilemma' van Dan Brown, waarin een deel van het boek zich ook in Sevilla afspeelt...
'er bestaat niet zoiets als toeval' dixit een bijzondere vriendin …

In het Parque María Luisa vonden we meerdere dagen ons vertier. Het stijlvol en theatraal vormgegeven park met al zijn paviljoens, fonteinen, keramiek en vele oases van pure rust was het decor van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929. De grandeur van weleer is hier nog duidelijk en voelbaar aanwezig en strekt zich verder uit over heel Sevilla!

Het 'Museo Arqueológica' is gelegen in het Renaissancepaviljoen en bleek wonderwel gratis te zijn! We genoten van die onderdompeling in de grote hoeveelheid aan Romeinse vondsten en de mythische schat van Tartessos... De gamins waren uitermate geboeid door de vele verhalen die we hen vertelden, waarbij mijn oude passies voor Latijn en de Romeinen duidelijk hoogtij vierden ;-) !

In het Mudéjarpaviljoen bleek ook het museum voor Andalusische volkskunsten gratis te zijn. Een soort lokaal Bokrijk maar dan zonder belevingsaspect...alles bevindt zich statisch achter glas. Tof als kort intermezzo. De duiven, die buiten uit onze handen kwamen eten, hadden natuurlijk meer succes bij ons ;-)
 
 
Na vredig kuieren door de tuinen met watervallen, fonteinen en zelfs een eiland, Isleta de los Patos, kom je bij het gigantische Plaza de España.
 
 
Dat beslaat een halfrond plein met bijbehorende gebouwen die een ode brengen aan het Iberische schiereiland en het was het middelpunt van de tentoonstelling van 1929! Overweldigend mooi... Er rijden dagelijks koetsen voorbij en je kan op het water zelfs met bootjes varen. Een geliefde locatie voor de vele bruidspaartjes die zich hier maar al te graag laten fotograferen.
 
 

In Triana vonden we de mooiste aardewerken kommetjes en azulejos (typische geglazuurde tegeltjes). Een oude wijk met duidelijk sporen van een niet altijd even gemakkelijk leven, 'aan de overkant van de rivier'.
  
In de oude wijk, de barrio de Santa Cruz, vind je de smalle kronkelende straatjes vol sfeer, zoals wij ze graag opsnuiven... Je botst er op een geven moment ook op de imposante kathedraal en La Giralda! De kathedraal zou de 2e grootste van Europa zijn maar wij hadden er nog nooit als dusdanig van gehoord. La Giralda torent statig boven de stad uit en is de oude Moorse klokkentoren die ze voor Katholieke doeleinden hebben omgebouwd gedurende enkele eeuwen, tot in 1568. Dit gedeelte van de stad leent zich uitstekend tot het proeven van allerlei Spaanse lekkernijen op de vele terrassen! Moeilijk is het niet om de toeristenvallen eruit te halen... als het terras overvol zit met kwetterende Spanjaarden van alle leeftijden, dan weet je dat je goed zit ;-)Wij hadden tijdens alle onze 'kuiertochten' ogen tekort voor alle mooie gebouwen die je hier overal ziet... echt indrukwekkend! Automatisch vind je de vele gebouwen of locaties die je in de toeristengids beschreven hebt, want je kuiert er van het ene naar het andere zonder enige moeite te doen! Tussendoor namen we ook nog de tijd om wat soldekes mee te nemen... die zijn hier toch wel echt bijzonder interessant ;-)

 We hadden nogal wisselende dagen met grijze luchten maar ook met veel zon waardoor we niet altijd alles in zijn volle kleurenpracht konden aanschouwen. Gelukkig bleef de regen bewaard voor 's nachts en konden we met aangename temperaturen van rond de 20°C alles te voet bezoeken.

 

 We moesten dan dagelijks de Guadalquivir over.
 

 
Verder Noordwaarts zochten we 'Plaza de Armes' op, waar de 'Vans Shop Riot' vorig jaar plaatsvond in een groot skatepark. Da's natuurlijk het toffe in een stad... er wordt zoveel voor iedereen voorzien... Wat een luxe om hier een skater te zijn!

 
Verderop bracht onze weg ons tot het 'Museo de Bellas Artes', waar ook alweer de inkom gratis was. Hoezo, cultuur is niet voor iedereen toegankelijk?! We genoten met volle teugen van het prachtige decor: het oude klooster uit de 17e eeuw met verschillende rustgevende kloosterpatio's en -wandelgangen en de kerk met overweldigend mooi gerestaureerd koepelplafond! Er huist binnen deze muren een indrukwekkende collectie Spaanse kunst van Middeleeuws tot Modern.Op zondagochtend kan je naar de bekende Vlooienmarkt van Charco de la Pava. Iets meer afgelegen dan al de rest maar wel degelijk de moeite waard! Bric-à-brac allerhande wordt er gretig van de hand gedaan en de Spaanse prijzen liggen heel duidelijk anders dan bij ons... Wij weten meteen wie hier graag was mee geweest ! ;-)
 

Uiteraard komt het er, zoals bij alle steden, gewoon op neer om zo'n stad in je op te nemen, te voelen, te ruiken, te zien, … en dat hebben wij hier met volle teugen gedaan!

 
À la prochaine !!!


5 opmerkingen:

 1. oh oh oh wat is het weer fijn om te lezen en te zien .....had zelfs vaak het gevoel dat ik erbij was (vorig jaar even in Sevilla geweest) .......de plaatsjes die jullie opsnorren ......me encanta mucho .....hi hi ......Blijven ontdekken en genieten !! gran abrazos y hasta luego (a la prochaine) ......x x x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hihi wat fijn om die spaanse reacties van jou te zien ;-))) besos de nos otros!!!

   Verwijderen
 2. Mmmmm...begin nu toch wel een beetje jaloers te worden....blijven Genieten ( met zeer grote G ) daar ! ( voor Pien kan het niet rap genoeg september zijn..." Wanneer is. Clarice nu eindelijk terug zeg ", gevolgd door " goed plan he, kunnen wij dat ook ne keer niet doen...zo lang op reis " ( de vraag wanneer we emigreren naar Australië ...daar ben ik godzijdank na 3 maanden vanaf geraakt :-))

  Nog super veel fun en mooie foto's zodat ik ook een beetje kan genieten !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hihi ... da's inderdaad een goed plan, gemakkelijker dan emigreren naar Australië ;-)))
   Dikke merci van de lieve reacties, vooral een hele fiere Clarice vind de reactie van haar dikke vriendinnen heel leuk! xxx

   Verwijderen