Pagina's

zaterdag 30 juni 2012

Gamins' kaartjes en Sleutelhangers

Tussen examens, deliberaties, proclamaties, oudercontacten en de daaruit voortvloeiende spontane, niet te kloppen gezellige en veel te late terrasavondjes (ik vermoed eigenlijk vooral dat laatste maar de rest klinkt zo veel meer te verantwoorden) door, staken de gamins en ik (met van die verschrikkelijk pierende oogskes , is dat alleen bij mij?) enkele ienimieni maar fijne cadeaukes in elkaar.

Het allereerste heeft niks te maken met 't einde van 't schooljaar, neen, 100%L en de hare zijn (bijna, na alle administratieve rompslomp die nog komen moet maar dat geheel terzijde) de trotse eigenaars geworden van hun eigen boerderij en dus verdienden ze een passend kaartje, en 2 nieuwe sleutelhangers met hun initialen (en een heel fleurige toile cirée 'slinger' die de foto niet haalde).


Op het einde van het schooljaar vinden we het vooral leuk om iets zelfgemaakts van de gamins zelf aan de juffen te kunnen geven. Ons tijdsmanagement staat nog niet geheel op punt, ahum, dromen over die creaties is niet hetzelfde als ze effectief ook maken, maar bon.

Dit jaar maakten we eenvoudige en sobere kaartjes (valt zeker op dus al dat felgekleurds ;-)).

Van strijkparels maakten we de letters van de juffen en hingen er een belletje aan.


Als klasmama beslisten we ook een Sterrenfotomemo te maken (Maxime's derde graads kleuterklasje heet de Sterren, maar dat wist u eigenlijk al). Op vrijdagochtend, veel te vroeg (auwch) moest er nog veel geknipt en geplakt worden, en dus zo goed als af verschenen we op het afscheidsontbijtje. Blijkbaar siert het een mens om zo echt geheel menselijk met een 90% af cadeautje te verschijnen. Oef.


Het is duidelijk dat de tijd ons ontbrak dezer terrasjesdagen en dus werd het geen knaller van jewelste maar was het vooral het liefdevolle gebaar dat telde.


Och ja, we gaven ook iets gekochts maar er niet over, want dat lijkt nogal eens de trend. Is dat overal zo en vindt u dat dan ook zo raar? Neen, we gaven de juffen ook werk met deze potjes waarin ze zelf heel symbolisch "vergeet-me-nietjes" en "geluksklavertjes" moeten zaaien.


Och ja, ik zal ze missen de Supersterjuf van Maxime, maar met het fleske Martini Royal (zalig, bubbels in je Martini, gaat heerlijk zoet naar binnen...) hebben we een excuus voor nog een terraske .... 
Oei, klinkt als omkoperij,
ai,
maar dat is het ook, haha!

LET SUNSHINE IN!

7 opmerkingen:

 1. Heel mooi en ik ben zelf juf en vindt dat je gelijk hebt. Het hoeft niet groot en duur te zijn. Iets zelfgemaakt van de leerlingen betekent zoveel meer! Een collega van mij is zwanger en is op zoek naar zaadjes van klavertjes, waar kocht je deze potjes?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze vond ik bij de Action maar bij Dille en Kamille heb je kei plezante kleine potjes met klavertjes erin. IK heb voor de geboorte van mijn dochter dezelfde als geschenkjes gekocht maar dan van aardbeikes ;-)))

   Verwijderen
 2. Die sleutelhangertjes vind ik wel mooi hoor.

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dille en kamille, superleuke winkel. Ik hou enorm van vergeet-mij-nietjes.
  Die kaartjes van jaklien zijn pure nostalgie,mijn eerte communiekaartjes waren ervan, toen al gek op haar tekeningen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kan me voorstellen dat je even gene tijd hebt op het terras te zitten met zoveel bedrijvigheid. Wat een leuke cadeautjes! Zo... nu heb je wel een roseetje verdiend :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dat hebben jullie allemaal heel plezant in elkaar geknutseld!
  liefs, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen