Pagina's

donderdag 18 april 2013

France 34 § Saint-Tropez - Eglise Notre-Dame de l'Assomption §

Uitgaand van een uiterst vermoeiende zomer waarin een hele meute zongebrande lichamen het uiterste van haar vragen, gunt zonlief zich zeer af en toe een dagje rust achter de wolken.

Ideaal om rustig St Tropez te verkennen, waar het toeristenvolk zich in deze tijd van het jaar direct met tweederden vermindert van zodra de zonnestralen zich even durven te verbergen.
Het deel toeristen dat toch nog de ietwat bedrukte dag trotseert, houdt zich op aan de Quai Jean-Jaurès, ook wel gekend als de Quai m'as tu vu (... of het 'bootje' dat bij mij hoort ;-) maar later meer daarover), 
en vergeet dat er veel moois te ontdekken valt in het stadje zelf.

In de kronkelende, oplopende middeleeuwse -vol van kunstgallerijtjes en gezellige, kleinschalige(re) restaurantjes voorziene- straatjes van St Tropez, kijk je best af en toe ook eens naar omhoog, want plots kom je de van ver St Tropez-typerende geel en oranje kerk tegen,  de Eglise Notre-Dame de l'Assomption.


Mijn fototoestel kon een mooie enkele Fransoos in het middenbeeld vangen en geeft in sepia de mysterieuze sfeer van deze zeldzame rustige dagen weer.

In kleur heeft het beeld iets mistroostigs, duidelijk verlangend naar de mooie gloed die de zon de kerk en al haar kleurrijke buren geeft.


April 2013.

1 opmerking:

  1. Heerlijk om zo met jouw Saint Tropez te beleven :) zonder toeristen, wij genieten hier op het eiland ook nu van een rustige periode, voordat ze er straks weer met duizenden gaan komen. Fijn weekend.

    Kram / Marion

    BeantwoordenVerwijderen