Pagina's

maandag 15 april 2013

France 31 § Cap Camarat §

Jaaa, u leest het goed...
France!
We hebben er net onze 2 weken 'testvakantie' aan de Côte D'azur opzitten en de aloude liefde (zoals u in augustus al kon lezen en zien, of hier) laait weer hoog op ;-)

En om tussen alle dagelijkse beslommeringen, fijne voorbereidingen, stiksels, kooksels, frutsels en alle andere leuke of minder leuke dingen door, dat wat zich afspeelt in ons hart, nog wat kracht bij te zetten, heb ik besloten om de dagen die ons nog resten tot ons jaartje weg (lees hier), te vullen met foto's met of zonder tekst van onze douce France!

Zo, een mondvol om te zeggen dat de nummertjes bij de titel France zullen oplopen tot en met een schoon rond getal, alvorens we aan ons grote avontuur beginnen.
Hopelijk geniet u ook deze keer weer mee ...

Eindigen deden we op 30 met de pracht der eenvoud.
Aanvangen met 31 doen we met dezelfde eenvoud.

Le grand bleu,
(niet de film ;-))
de Middellandse Zee,
onevenaarbaar.

Azuur.
Helder.
Perfect gematcht met een staalblauwe hemel.
Een oogverblindende zonsopkomst.
Een diamanten schitterend wateroppervlak.
Een groen onbewoond eiland (met horden meeuwen) op enkele meters voor de rotsige kust.
Een gehavend pad ernaartoe.
Zon- en zoutgebleekte zandkleurige rotsen.
Groene, grijze en rode stugge begroeiing, 
weerstand biedend aan de kracht der natuur.
Een horizon die onze ronde Aarde verklapt. 


De eerste zonnestralen die ons verblinden.
Een enkel zeilertje.

Cap Camarat.
De afdaling vanaf de vuurtoren.

Stilte.
Het krieken van de dag op z'n Azuurs.


April 2013.

10 opmerkingen:

 1. Ik geniet maar wat graag mee van je mooie foto's van Frankrijk! Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben normaal gezien erg Italy-minded...maar een beetje op aandrang van mijn echtgenoot gaan we deze zomer ook richting Frankrijk...een huisje mèt zwembad , dat het maar 700 km rijden was, gaf bij mij de doorslag...ik ben het een beetje beu om 1300 km te rijden met een volgeladen auto en kinderen die zeuren...ik hoop alleen op mooi weer...we gaan naar de streek Limoges/Perigeux...wat denk jij daarvan, als kenner?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ik weet niet of ik echt zo'n kenner ben...vooral gigantische liefhebber van alles ;-) Misschien blog ik één dezer nog wel eens over die streek, 't is in ieder geval wreed schoon en in de zomer hebben we er altijd al lekker warm weer gehad dus dat komt wel goed voor jullie (zeker met een zwembad erbij)!

   Verwijderen
 3. Ik dacht al twee weken proefvakantie? Ik had het verhaal van dat jaar weg even gemist! Maar wat heerlijk (denk ik?), ik zou ook niet zo'n punt maken van dat bloggen hoor, als het niet goed voelt dan niet en af en toe eens inpluggen is toch ook niet erg? Ben eerlijk gezegd wel benieuwd naar hoe jullie dat allemaal gaan doen, met de kinderen enzo. Of heb ik dat verhaal ook gemist? Veel plezier nog met de voorbereidingen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. HAHA...helemaal gelijk! Ik blog nog wel eens over de voorbereidingen enzo, 't is een heel boek vol ;-)) Voorlopig schreef ik enkel nog maar over de inrichting van ons mobiele huis!

   Verwijderen