Pagina's

donderdag 19 september 2013

Congé des Gamins * N°4 * Loire


De Loire …


wederom (net als Bretagne) passeerden we deze -nochtans immens bekende – streek van Frankrijk weinig verwachtingsvol...
Want ja, kastelen-kastelen en nog eens kastelen,
zou dat ons ding wel zijn?!


Gelukkig logeerden we veel bij (wijn)boeren en konden we de streek op een bijzonder aangename en rustige manier ontdekken! A campingspot with a view ;-)


Voor de artistieke kant van de wijnproductie zorgden onze gamins, terwijl wij vol overgave alle wijnen 'tegen 't licht houden' … ;-)We zwerfden van het ene met 1-2-3 sterren bekroonde dorpje naar het andere, al picknickend langs het water, zoals het een echte Fransoos betaamt! Ja hoor, de echte (Bourgondische) Fransman houdt van een picknick …. met …. du pain, du vin et des autres choses ;-)Veel fietsers verkenden het glooiende landschap langs die brede rivier, maar af en toe kon je ook al eens een (muil)ezel tegen 't lijf lopen of een paar zotten in een al even zot vestje in een kano voorbij zien roeien, zo langsheen die feeërieke chateaus!

We deden slechts 1 château echt aan :
dat van Chenonceau!

We zagen het ooit passeren ergens laat op een zondagavond in 'Franse Tuinen' op één en konden niet aan de verleiding weerstaan om het elegantste château met de meest tot de verbeelding sprekende tuinen (en bijbehorende geschiedenis), te laten liggen! Helaas hadden net nog een ton  andere toeristen op deze bloedhete dag hetzelfde gedacht, maar bon, dat kon de pret van de ontdekking niet (helemaal) bederven! ;-)
Conclusie:
De Loire werd goedgekeurd ;-)

8 opmerkingen:

 1. Zalig, jouw reisverslagen :-) Prachtige zonnekindjes, bruin en blonde haren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige kastelen! je dochtertje zal zich toch een echte prinses voelen tegen dat decor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het kasteel dat wij ook bezochten op onze 'huwelijksreis'! Mooie sfeerfoto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. A daar zijn jullie weer! Zalige foto's...

  Katrien x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wow wow wow, jullie vormen wel de prinsen en prinsessen in die prachtige plaatjes ! die gelukkige gezichtjes verraden het zalige leven ! oh zo geweldig om te zien ! zalige in de zon kussen van ons !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een super ontspannen foto's, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dag Maxime is het leuk daar? Wij hebben je foto's gezien en we missen je! We hebben nieuwe piramides op school. Je kan er in gaan, je kan er op klimmen en bij de kleinste piramide kan je zelfs op de top zitten. We hebben nu ook een klasvlag en jouw foto missen we nog. We hopen dat het daar heel goed met je gaat. We kregen al 2 keer post van jou en die hangt op jouw kaart in de kring. We volgen je graag. Altijd feest met post voor ons van jou! Dikke dikke kussen van alle Maantjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo lieve maantjes!!! Wat fijn om ook eens van jullie te horen ;-))) Spannend... we zijn nu al curieus om eind juni alles te komen ontdekken! Dikke herfstige zoenen van Maxime & Clarice (en de ouders ;-))

   Verwijderen