Pagina's

dinsdag 29 oktober 2013

Congé des gamins * N°8 * Roc D'Azur

UPDATE:
Les photos sont arrivées!!!

ROC D'AZUR 2013

Wat een festival!!!

Wie niet fietsminded is, helaas- pindakaas, dan is dit geen blogpost voor u ;-) Haha!
Een overload aan fietsgekte komt uw kant op ;-)

Roc D'Azur, da's een legendarische MTB/VTT-wedstrijd sinds 1984, dus dit jaar vierden ze de 30e editie en wij mochten dat allemaal van dichtbij mee beleven... lucky bastards! ;-)

We namen de Roc helemaal in ons op, letterlijk van begin tot einde, want we bleven er zelfs 10 dagen hangen, tot net na Guy's verjaardag -die we op het strand konden vieren met heerlijke Clarice taart-!


Op maandag 7 oktober arriveerden we al in Fréjus en vonden dankzij een behulpzame politieman (en dat is geen zeldzaamheid in Frankrijk!) een prachtplaatsje, pal aan de ingang van de Roc D'Azur en op enkele stappen van het strand!

We zagen de oude luchtbasis van Fréjus transformeren van de huidige 'gewone' Base Nature Léotard (met groot skatepark, speeltuinen, loop/fietspistes, …) naar een mega-event: de ROC!Op woensdag 9 oktober werd de ROC afgetrapt met alle scholieren van in de omgeving en hoopten onze mannen zich alsnog te kunnen inschrijven – vooraf wisten we nog niet of we hier wel zouden geraken (klinkt raar maar toch is het zo, weetjewel no stress dit jaar) – . Bizar genoeg konden ze niet deelnemen aan de wedstrijden als ze niet medisch gekeurd waren. G heeft nochtans een UCI-licentie en was in België grondig gekeurd daarvoor maar dat is buiten de Franse bureaucratische papierwinkel gerekend …. Inschrijven doe je dan wel online maar een vodje papier van eender welke dokter moest je nog handmatig extra indienen, volge wie volge kan ;-s Bijgevolg waren er ellenlange wachtrijen en honderden klagende renners. Wij besloten de ontgoocheling van niet- deelname te laten voor wat het was en volop te genieten van alle wedstrijden, de gigantische wielerbeurs, shows en alle randactiviteiten!

De volgende 4 Rocdagen stonden we zelfs speciaal extra vroeg op om de start van bepaalde wedstrijden mee te maken, de shows te zien, de finish mee te beleven, aan de podia te applaudiseren, en vooral ook heel veel onze ogen uit te kijken op de grootste wielerbeurs in Europa, met alle nieuwtjes voor volgend jaar! Hoezo crisis?!


In het oude stadje van Fréjus werd op vrijdagavond de Roc Ruelles gereden door de straatjes en langsheen de trappen van de mairie; ambiance verzekerd!

Het hoogtepunt was uiteraard op zondag toen we de Tri Roc & de hoofdwedstrijd: De Roc D'Azur konden zien !!!

De gamins lieten zich helemaal onderdompelen in zoveel energie en werden overal verwend met gadgets, drinkbussen, petten en ... de eliterenners van heel dichtbij te mogen ontmoeten ;-)


Voor de rest spreken onze sfeerfoto's voor zich … ja, toch ?! ;-)
 
 


 


 
 

Ondertussen zijn we weeral een 2tal weken verder en wordt er hier koude en/of herfst aan de Mediterrannée verondersteld maar niets – de kleurenpracht niet meegerekend – is minder waar … de zonovergoten temperaturen gaan hier nog vlot boven de 25°C en we eten nog 3x daags buiten; bij deze een 'sfeer'foto van gisteravond, net voor zonsondergang (om 18u), met -uiteraard!- lekkere producten van Franse boeren!***** Helaas genoeg hebben we zeer weinig goede internetverbindingen dus laten onze foto's nog even op zich wachten .... wordt vervolgd !!! *****

3 opmerkingen:

  1. O, wat klinkt dat leuk! Fréjus is een leuke/mooie plek aan de Côte d'Azur. Fijne vakantieherinneringen borrelen nu boven ... Ben benieuwd naar de foto's! Veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. bornem thuisfront29 oktober 2013 om 12:45

    Om jaloers te zijn, zoals gewoonlijk. We wachten op de foto's vol ongeduld... Blij jullie nog eens te horen.

    BeantwoordenVerwijderen