Pagina's

donderdag 3 maart 2016

Een lichtblauw jurkje met gouden details


U naait nog?!
Ja, hoor, ik naai nog.

U zag al heel wat andere zaken, tussendoortjes en grotere plannen, passeren maar héél af en toe wordt nog eens een gaatje voorzien om de stofvoorraad te doen slinken.

Wij houden hier best van 'faibele' kleuren voor onze kleding. Beige, crème, wit, blauwen, pasteltinten en klassiekers. Standaard bevolken ze onze kleurkast. Met nog een grote lap lichtblauwe vichyruitjes, klein en groot en wat gouden biais, moest het gisteren gebeuren; een goeie aanvulling op de rest van de kast.

Een nieuw patroon werd getekend, want ook al is ze nog steeds haar schattige zelve, een 140-146cm hangt al in haar kleerkast!

Dochterlief dringt al bijzonder lang aan op een ècht kleed mèt lange rok. De lap diende zich net goed van lengte.

Om het geheel nèt dat tikkeltkje meer mee te geven, koos ik gouden biais tussen rok en bovenstuk, maar ook op de schoudernaden èn gebruikte ik deze, toegestikt, als koordjes bovenaan. De jurk heeft geen rits, noch knopen, maar een open rugje gesloten met de gouden koordjes bovenaan. Volledig geïnspireerd op het prachtige jurkje dat in Stof-voor-durf-het-zelvers-2 staat.
8 opmerkingen:

 1. Prachtig in zijn eenvoud! Die gouden bias-accentjes maken het helemaal af, ik vind ze zo zelfs toffer dan als paspel. En prachtig nieuw blogdesign ook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dikke merci! ja, he, ik vind biais ook gewoon leuker naaien dan pasepel ;-) Ja, het blogdesign is weer eens iets anders, gekozen door dochterlief! Fijne zondag, Dina

   Verwijderen
 2. Wat een beeldig jurkje. Mooi ook die kleuren bij elkaar.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtig jurkje! Zo knap dat jij dit kunt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. prachtige combinatie da blauw en t goud!
  super schone fotookes!

  BeantwoordenVerwijderen