Pagina's

donderdag 13 november 2014

FEEST * Chocoladetaart met kokosvulling *

 


 

 
18.
 

Onze relatie bereikte het volwassendom.
Bij een straatlantaarn werd de eerste zoen een feit. Een leven op wolkjes volgde.
 

En plots waren we 18 jaar en ongelooflijk veel avonturen verder...
wat ons deed rekenen.
Wat zou het schitterend zijn om daar nog eens 3 keer 18 jaar samen bij te doen.
Veel is nooit genoeg.
Alleen in de liefde telt onze 'moins est plus' (- = +) niet.
 

Bij Zilverblauw zag ik hun feesttaart... Krachtig in al zijn schoonheid. Nooit eerder bakte ik een feesttaart voor ons alleen. Lekker eten en drinken, ja, daar is ons leven van doorspekt, maar zelf op dè dag een taart bakken... 't was iets nieuws. Eens zo puur en krachtig.
 
 
Ik probeerde iets nieuws, om de daden en woorden nog extra kracht bij te zetten. Al onze favoriete dessertsmaken zitten erin. Een topper. Onze feesttaart!
 

Men neme:

 200ml room
 35ml Amaretto
 100g extra fijne suiker
 150g geraspte (bio)kokos
 200g zachte goeie boter met zout
 200g gewone suiker
4 eitjes
250g patisseriebloem
3 theelepels bakpoeder
40g goeie cacao


75g boter
150g goeie pure chocolade
1 eetlepel ahornsiroop

Men doet het volgende:

200 ml room snel aan de kook brengen.
Roer er de Amaretto, extra fijne suiker (of poedersuiker) en de geraspte kokos erdoorheen. Laat een uurtje afkoelen, terwijl je de rest verder klaarmaakt.
 
Verwarm de oven voor op 175°C.
 
De zachte boter en suiker mooi schuimig onder elkaar mengen. Doe er dan één voor één de eieren bij, zodat het een homogene massa wordt.
 
Zeef de bloem, de bakpoeder en de cacao. Voeg dit langzaam bij het mengsel, zo luchtig mogelijk.
 
Schep de helft van dit chocolademengsel in een ingevette springvorm.
Verdeel het inmidddels afgekoelde kokosmengsel over het chocoladedeeg maar laat aan de rand 1 cm over. Verdeel de rest van het chocoladedeeg erover en strijk  mooi glad.
 
Bak de taart in het midden van de voorverwarmde gedurende 45 minuten.
Laat volledig afkoelen.
 
 
Smelt daarna de 75 g boter en de pure chocolade,
roer er dan de ahornsiroop door.
 
Laat een beetje afkoelen en druppel het over de taart voor een mooi effect.
 
 
 
Enjoy!
 
 

9 opmerkingen:

  1. Wat een mooie ode aan jullie liefde en de taart lijkt me heerlijk, van harte en op naar nog driemaal achtien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn verificatiecode was 2002, het jaar dat wij verkering kregen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. 18 jaar alweer, wat mooi! En wat ziet de taart er ongelooflijk lekker uit, is er nog een stukje over? ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Proficiat met jullie 18 jaartjes samen...en die feesttaart..njammie!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Proficiat met jullie 18 jaar samen zijn!Jullie hebben dat met de gepaste taart gevierd!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Van ons ook een proficiat; wat vliegt de tijd snel...

    BeantwoordenVerwijderen