Pagina's

woensdag 17 juni 2015

Bananacake



Bananen.
Ze hebben nogal eens de neiging om (te) snel mûr te worden, 
vandaar deze eenvoudige en lekkere oplossing voor die zielige bananen...

Een andere snelle oplossing voor die (over)rijpe bananen,
is deze chocolade-banaamoelleux eens proberen.

Wat?
4 bananen
handvol pecannoten
1 el ahornsiroop
1 el speculaaskruiden of kaneel
2 eieren
120g goeie boter
260g bloem
1 kl bakpoeder
170g 'kinnekessuiker'

Doen?
Alles goed onder elkaar mengen. Gemakkelijkst met de menghaken van je mixer. Op het einde de bananen en gehakte noten toevoegen. Je kiest zelf of je ze mee mengt in kleine of grote(re) stukken.
Giet het mengsel in een siliconenvorm of ingevette bakvorm en bak ze een uurtje in een voorverwarmde oven van 175°C.

Laat even afkoelen in de vorm.
Lees een goed magazine.
Vang de laatste zonnestraal van de dag op.
Steek een kaarsje aan.

Serveer met een bolletje vers hoeve-ijs en geniet.

***



Bananacake

An easy solution for those overdue bananas.

You can also try this chocolate-banana-moelleux. (use the translate button in the right menu).

Ingredients:
4 bananas
handful of pecannuts
1 tablespoon of maplesyrup
1 tablespoon of cinnamon
2 eggs
120g creamy butter
260g flour
1 coffeespoon baking powder
170g lightbrown sugar

To do:
Mix all ingredients thoroughly.
You can add the bananas and chopped nuts, at the end. Choose for yourself wether you like big parts in the cake or not.
Bake this for 1 hour in a preheated oven at 175°C.

Let it rest for a while.

Serve with some icecream and enjoy.



6 opmerkingen: