Pagina's

dinsdag 14 augustus 2012

France 11 § Maille-moutarde au miel §

In Frankrijk kun je ongebreideld op eender welk klein stukje rots, grasland, bos, (bij voorkeur vijgen-)boompje of iets dergelijks, uzelve neerplanten en van een simpel picnickske genieten.

De eerste picknickskes zijn bij ons altijd nog redelijk vlaamsch getint -zoals deze op onze eerste stopplaats van dit jaar-
met
mijn favo oude kaas (de Grimbergse),
een zelfgebakken boerenbroodje (bij gebrek aan een Franse bakker op de snellere wegen), 
met uiteraard een onmisbare kleine franse touche, zoals mijn favo mosterd van Dijon: Maille au miel


 Kleine noot: ik heb nog bijzonder veel mosterdsoorten van Maille te ontdekken maar deze unieke combinatie van het zachte van die heerlijke zoet honing met die straffe smaak van de originele mosterd zal nooit van zijn troon te stoten zijn.

France is mijn eigenste jaarproject, waarin ik mijn amour pour toujours in woord en beeld tracht te vatten.

1 opmerking: