Pagina's

zaterdag 4 mei 2013

France 47 § Les Arcs-sur-Argens §


Na de immer mooie Middellandse Zee - waar we nooit genoeg van kunnen krijgen, getuige onze foto's en alle vorige blogposts - keren we toch ook graag landinwaarts.

 

De Provence ... ahhh, zoveel moois. Vandaag een ode aan  Les villages perchés. Ware pareltjes vol geschiedenis en hedendaagse Joie de Vivre. Hoewel Les Arcs geen echt typisch voorbeeld is maar wel een dorp met een groot stuk hedendaags dorp 'beneden' en een middeleeuws stukje dorp 'daarboven'.

Les Arcs-sur-Argens ligt een dertigtal kilometer landinwaarts vanaf La Gaillarde en dicht bij de befaamde RN7.


In het oude stadsgedeelte vind je, zoals op vele plaatsen in de Provence, allerlei opschriften in het Provençaals (zie deur), waarin je duidelijk de Romeinse voorgeschiedenis van dit prachtige stukje Frankrijk terugvindt.


En het straffe van al was... niet alleen het dorpje is nog steeds even mooi bewaard en verzorgd als 5 jaar geleden... Ook dezelfde poes van toen, kwam ons begroeten ;-)


Er staat  wel veel te koop in het oude stadsgedeelte...laat ons hopen dat enkele mooie restaurantjes en B&B's dit beschermde dorpje op authentieke wijze laten herleven!

3 opmerkingen:

 1. In 1 woord prachtig! Veel plezier nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wow, prachtige foto's! Je zult er maar wonen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet er heerlijk vakantieachtig uit. Lekker genieten.

  Groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen