Pagina's

maandag 27 mei 2013

France 50 § Bédoin - het oude gedeelte §

Bédoin heeft een heel gezellig dorpje 'beneden', met een grote straat waarlangs al het verkeer passeert, zeer typisch Frans, en waar men vanaf de terrasjes schoon alles en iedereen in het oog kan houden, genietend van un café of rosé, al dan niet vergezeld van een lekkere franse lunch(menu) (voor meestal geen geld ;-)).


En dat kleine witte torentje bovenop die witte berg, dat is'm, die Reus van de Provence, de Mont Ventoux, die een onmetelijke aantrekkingskracht uitoefent op een ontelbare hoeveelheid mensen. Ook op ons dus ;-)
 
Ingezoomd ziet dat er zo uit:
 
 
Verken je de straatjes van het oudere en stillere gedeelte, dan beklim je automatisch de colline waar ook de église en de point de vue gelegen zijn.
 
 
Mijn droomhuisje tegen de wallen staat er ook nog steeds te pronken ;-)

  
De rust en Provençaalse geuren en kleuren van de zandkleurige huizen en hofjes zijn zo overweldigend, dat je er uren  zonder een saai moment zou kunnen ronddwalen (zonder ook maar een levende ziel, restaurantje of winkeltje tegen te komen).

 
Deze foto's zijn genomen in april 2013, waarbij we de Reus klaarder zagen dan ooit tevoren, zonder enig zuchtje wind/Mistral. Uitzonderlijk zalige dagen ;-)

2 opmerkingen:

 1. Even door je blog gewandeld. ziet er allemaal bijzonder leuk uit.

  Ik probeerde uit te zoeken of je ook daadwerkelijk in Bédoin woont, maar dat ontgaat me een beetje (misschien niet goed genoeg gekeken).

  Gezellig, alles zo Frans. En lang leve de mont Ventoux!

  Brigitte van

  http://homeiswherethedachshundis.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen