Pagina's

zondag 26 mei 2013

France 49 § Bédoin - l'église §

Over de streek rond de Mont Ventoux kan ik ook bijzonder lyrisch zijn, zoals je al voor een klein deel in augustus van vorig jaar kon ontdekken... het is één van die plekken in la France waar we ons nog het meeste van al 'thuis' voelen.
 
 
Over Bédoin blogde ik eigenlijk nog niet veel, buiten het pakketje van Elke Dag Zaterdag, dat ik daar (hoera!) vorig jaar ontving, heel bizar, maar daar komt nu verandering in  ...
 

In het dorpje van Bédoin kan je zoals in vele Provençaalse dorpjes, steeds (te voet!) hoger 'klimmen' via kleine middeleeuwse straatjes, en kom je terecht op een adembenemende point de vue, die zelfs uittorent boven de al boven het dorp gelegen kerk.
Je krijgt er dan ook meteen een prachtig zicht op de reus van de Provence - de Mont Ventoux - bij, indien de wolken je zicht niet belemmeren.
Maar geen nood, dit is de Provence en de Mistral zorgt er meestal voor dat de wolken gigantisch snel voorbijdrijven...
 
De hele site herbergde een hele tijd geleden het kerkhof en de weg ernaartoe laat wel mooie sporen van een soort kleine bedevaartsweg zien.
 
 
Maar voortaan zal je zelfs met de wagen deze plaats kunnen bezoeken want ze zijn volop bezig om een weg en parking aan te leggen, beetje jammer, maar wel goed om het toerisme aan te wakkeren in dit deel van het dorp... ieder zijn prioriteit natuurlijk.

3 opmerkingen:

  1. Leuk dat je ons 'meeneemt' . Mooie foto's!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige foto's! Ik kreeg meteen zin om er heen te trekken!

    BeantwoordenVerwijderen