Pagina's

donderdag 4 december 2014

8 !8 jaar is hij vandaag !

 
8!
 


Jaarlijks nemen we foto's van onze feestvierders op hun grote dag. Jaarlijks vloekte ik op de bleke teint van zoonlief en de vaak donkere foto's. Verjaren in december, het is op vele vlakken niet echt een cadeau... hoewel je dan wel weer letterlijk in die bewuste maand overladen wordt door cadeaus.* Al was het op zijn 6e en 7e verjaardag qua zonlicht dik ok ;-) *Op de ontelbare spontane foto's die ik gedurende het hele jaar neem, staat hij vaak veel meer als zichzelf.
'Spontaan poseren' is was hem niet echt ingegeven, al betert dat enorm met het ouder worden.Dit jaar probeerden we afgelopen weekend weer enkele spontane binnenfoto's van onze feestende kanjer te nemen.
Veel leuks maar nier echt kaartje-materiaal.
Ik laat namelijk al sinds zijn eerste verjaardagsfeestje elk jaar hun favoriete foto in kwestie op een kaartje afdrukken, als aandenken voor ons en de familie èn als overzicht van die ongelooflijke veranderingen die er jaar-na-jaar plaatsvinden.
 


 
Nu hij ouder is, moeten de foto's ook een zeker 'cool' hebben en laat het nu net dat zijn dat ontbrak.

 
 
Ik dacht meteen terug aan de heerlijke fotosessie in Manta Rota, Portugal, afgelopen maart. Hij, de hele middag skatend op een gigantisch plein voor hem alleen. Ik, de hele middag hurkend en liggend om de mooiste foto's van hem te kunnen nemen.

 
Het werd dus een compromis. De ene kant van het kaartje zal de feestvierder zijn, later vandaag. De andere kant van het kaartje zal de skater krijgen, maar dan van een skate/fotosessie volgend weekend.
Manta Rota ligt alweer 9 maanden achter ons, dus ook Maxime is weer 9 maanden gegroeid en veranderd.Geen naaisels als verjaardagversiering dit jaar. 8jarigen maken zelf slingers, balonnen, feesttafels en een kroon. Lekkere taarten bakten we afgelopen weekend wel samen maar daarover later meer.


Nu eerst ons huis in verdere feeststemming brengen...

3 opmerkingen: