Pagina's

donderdag 28 augustus 2014

De Japanse libellen jurk

 


 

In Barcelona kochten we bij Nunoya, prachtige Japanse stoffen met traditionele prints. Eigenlijk werden ze gekocht om kleedjes uit te maken, maar ze waren zo mooi dat ik er ook al druppelkussentjes uit maakte. Uiteraard ging dochterlief  toen meteen voor het oude roze en spaarde ik toch maar dat metertje stof om er wel degelijk een kleedje uit te krijgen.
 Na het inwendige grmbl van dit kleedje, had ik nood aan de eenvoud van het mooie kleedje met strakke bovenkant en rimpelrok, uit 'Stof voor durf het zelvers'. Kwestie van tussentijds ook eens direct een mooi resultaat te zien verschijnen, zonder een gefronst voorhoofd * kwestie van het rimpeltijdperk nog even uit te stellen * . 
De rode blinde rits stikte ik vrolijk en  blij , zoals al vaker, met een gewone ritsvoet, aangezien mijn blinderitsvoet nog steeds bij momenten niet de rits mooi volgt, waarop steevast veel getorn volgt, en daar had ik nu echt geen zin in. Ik hou wel van mooi contrastwerk, zoals hier, dus was dat nu ook heel ok. Rode rits + rode libellen, check.


 
Ik voorzag het fijne stofje deze keer wel van een onderrok in hetzelfde beige als de voering. De winter , maar eigenlijk ook de afgelopen koude en natte dagen, in gedachten leek me dat een warmer plan ;-) De voering is een eenvoudige beige oneffen stof van Ikea, die heel hard gelijkt op baalkatoen, maar wel zachter en meer dan de helft goedkoper is. Een mooie combinatie met het oudroze en de beige libellen.
 
In de solden vond ik ineens ook al de gepaste cardigan bij onze favoriet, Bellerose.

 

Het kleedje hing eigenlijk al cosy binnen klaar voor een gezellige fotosessie, maar hey, daar is de zon weer voor even, dus kon onze Kriekelaar dienen als kapstok en zorgen voor de mooie schaduweffecten. Jej, laat ons nog van een zomerdagje genieten ;-)
 

5 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige zachte kleurtjes! Vaak zijn de eenvoudigste modellen nog de mooiste :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit lijkt me het ideale setje om toch nog even het 'zomerse' gevoel vast te houden in de herfst ... of toch de herinnering aan het zonnetje dat er (heel) soms is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooi! wat een pracht van een stof, en inderdaad de rode rits mag hier zeker gezien worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig jurkje, toffe contrasterende rits en heerlijk stofje!

  BeantwoordenVerwijderen