Pagina's

woensdag 10 september 2014

Antwerpen * Felix Pakhuis & Mademoiselle Moustache *

In die regenovergoten zomer van dit jaar, zochten we af en toe onze favoriete stad op. Dè manier om de Belgische-zomerblues tegen te gaan ;-)
 
Bizar genoeg, waren we nog nooit naar Felix Pakhuis geweest, hoewel dat al een ongelooflijk lange tijd op ons uitstaplijstje staat...
 
We parkeerden onze wagen op de kaaien zoals altijd want da's gratis daar en toch pal in 't stad  ;-). Felix Pakhuis en 't Eilandje liggen wel een eind verderop dus was het ideaal dus voor een dagje wandelen en veel nieuwe dingen ontdekken. Zei ik al dat er in een stad veel beweegt op een jaar tijd?!
 
We gingen de grote oude deur van de (enkel voor kenners ;-)) Vlaaikesgang binnen, via de Hoogstraat. Wat is dat toch een uniek mooi authentiek stukje Antwerpen. Het bijzondere restaurant 'Sir Anthony Van Dijk' is er gelegen, maar ook Axel Vervoordt heeft er zijn pand. Te ontdekken!
 
 
Een lekkere koffiestop maakten we in
 
Mademoiselle Moustache, Paardenmarkt 21. 
 
We kozen enkele speciale koffietjes en 2 verse speciale iceteas. Vooral de Cafe Latte met honing werd gekroond tot beste keus ;-)
 
 
 Bron foto van buiten: Pinterest
 
 
 
In Felix Pakhuis, Godefriduskaai 30,
 
 
 keken we eerst volop onze ogen uit naar dat mooie oude industriële pand
helemaal in zwart-wit.
 
 
 
 
Gezien de regen buiten keken we niet verder rond * eigenlijk hadden we best ook wel zin in 'Balls & Glory' * maar stapten meteen binnen bij het bijbehorende restaurant.
Een schot in de roos want je zit er niet enkel bijzonder gezellig maar ook de lunchmenu is om duimen en vingers bij af te likken. De bediening was uiterst vriendelijk, een deel van het genot.
We bleven tot we er nog alleen zaten ;-)
 
 
 
Het adembenemende uitzicht  van het MAS mocht niet ontbreken. Ook al was het een grijze dag, het zicht vanop elke verdieping verveelt nooit.
 
 
 
Een koffietje met taartje en een gezelschapsspelleke nuttigden we op onze terugweg. Helaas hebben we geen idee meer hoe deze gezellige bar heette... iemand een idee?
 
 

6 opmerkingen:

 1. Bedankt voor de tips! We hebben met schoonzusjes en schoonmoeder een dagje Antwerpen gepland op 15november... En als reactie op jouw reactie op mijn blog: ja, echt wel grijze luchten en veel regen in jouw France!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk ik heb binnenkort ook een dagje Antwerpen in de planning staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. geen idee hoe dat koffiehuisje heette; wel een lekker stuk appeltaart en allerlei mogelijkheden om oude films op video en dito posters te aanschouwen. Ook een aangename dag samen gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maaike van MengelenMoes22 oktober 2014 om 10:07

  En via via via kom ik op jouw blog terecht met deze tips over jouw stadje Antwerpen. Wij willen binnenkort een weekendje boeken, welk hotel of B&B zou je aanraden? (In de sfeer van al het leuks je al beschrijft.) Altijd fijn, zo'n informant....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha... da's super; welkom! Wij logeerden recent nog zelf (ook al zijn we van zeer dicht bij ;-)) bij Breakfast at Shoubies (http://www.breakfastatshoubies.be/) , Hotel Les Nuits van Flamant (http://www.hotellesnuits.be/), en Sleeping Around (http://www.sleepingaround.eu/index.asp?taal=nl), dus raad ik je deze aan! In Antwerpen heb je veel superleuke logeeradressen maar zolang je er zelf niet geweest bent, is het tricky ze aan te raden ;-)
   Bovenstaande zijn heel verschillend maar elk op zich wel top en een beleving! Veel plezier!!! Dina
   PS Laat eens weet waar je terecht kwam, he!

   Verwijderen