Pagina's

zaterdag 13 september 2014

Koken voor vrienden

We deden het bijzonder vaak, afgelopen zomer. Er moest namelijk wel 't een en 't ander bijgebabbeld worden, ook al werden er afgelopen jaar vaak postduiven ingezet om onze vertelsels heen en weer te zenden. Zeiden we al dat we niet zo digitaal ingesteld zijn? Nee?! Meer later daarover dan ;-)

Helaas bleef het BBQ-weer vaker uit dan gehoopt dus zochten we naar goede alternatieven.

Wij houden wel van de verrassende, lekkere, gemakkelijke, lichte en gezonde recepten van Pascale Naessens. Vaak passeerden ze hier dan ook de revue.
 
We vinden het vooral belangrijk om het grootste deel van de tijd bij onze gasten aan tafel te zitten, dus dan komen zulke recepten goed van pas. We zijn dan een hele dag in de weer met de hapjes, voor- en hoofdgerecht en dessert, maar eens onze gasten er zijn hebben we (bijna) al onze tijd en aandacht voor hen.
 
Clarice zorgde voor een klein overzicht van de felgekleurde ovenschotels die we op voorhand klaarmaakten.
 
*** Ze heeft een goed copy-paste-oog en hield mij al zeer vaak goed in 't oog met foto's van 'les créations' ... Ik ben best blij om onderstaande foto's te mogen bloggen. Binnenkort wordt dat hier allemaal gewoon overgenomen door de 6jarige ;-) Food + Drinks, dat zou haar ding wel zijn en 'Les Créations'?!... die zou ze gewoon dragen bij al dat koken en smullen!  ***
 
Foto's na hun ovenmoment hebben we bijna nooit, aangezien we dan direct terug bij onze gasten aan tafel onze voeten onder tafel schoven.

De recepten vind je gelinkt op mijn Pinterest.
SMAKELIJK!
 
 
Wij serveren er altijd papatjes-in-de-schil-op-z'n-Provençaals bij. Die snijden we na het koken open en schenken er een goede scheut lekkere olijfolie (voor de beste exemplaren, kijk hier) over, gevolgd door veel Provençaalse kruiden en Fleur de Sel. 
 


 
 
 
Wij serveren er altijd Orzo = Griekse pasta bij.
Af en toe leggen we ook een verse zalm tussen de Kabeljauwhaasjes,
zo heeft iedereen wel een vis die hij graag lust.


En dan nog eentje van onszelf.
Een gemakkelijk, kleurrijk en lekker voorgerechtje.
Eentje dat iedereen lust.
Je moet enkel nog de scampi's à la minute bakken als je gasten er zijn.
Balletjes mozzarella met kerstomaatjes en basilicum spiezen. Beetje olijfolie en peper erboven malen.
Focaccia in de oven.
Klaar!


4 opmerkingen:

  1. Lekker! Er zullen vast veel mensen bij jullie willen aanschuiven!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er zalig uit! Ik wou soms dat we wat meer licht hadden in ons appartement, foto's lukken van onze kooksels lukt hier echt niet!

    BeantwoordenVerwijderen