Pagina's

woensdag 22 oktober 2014

DDW * 1 * Strijp Area

Zondag ging de eerste bloggerstour van de Dutch Design Week 2014 in Eindhoven van start.
U las er hier al meer over.
Waw, wat was me dat!
 
Heel Eindhoven staat in het teken van Design en bruist van de energie en inspiratie!
 
Op de site vind je oneindig veel informatie rond wat er allemaal staat te gebeuren... geen idee hoe je daar zou aan moeten beginnen om alles mooi op 1 dag te plannen want dat is gewoon op voorhand een verloren zaak!
Je kijkt je ogen uit, van begin tot eind.
Eigenlijk plan je best gewoon een hele designweek en mis je niks ;-)
 
Zoveel te vertellen, zoveel te laten zien, zoveel te laten bezinken, zoveel op te lijsten (wishlist!), zoveel te onthouden, zoveel te klasseren, ...
maar toch,
 een eerste indruk van mijn eigen highlights vind je al hieronder ;-)
 
Voor we bij de start van onze tour de Volvotaxi's instapten naar Strijp Area, passeerden we bij 'You are Here'. Wat een mooie designstart ;-)
 
 
Strijp Area is echt mijn insziens dè toploactie bij uitstek.
Ook een bezoekje waard als de Designgekte geluwd is.
 
Gelukkig werd er voor ons op voorhand een selectie gemaakt van enkele highlights met meet & greets met de designers. Al een chance hadden we de lieve organisatrices die ons van hot naar her meesleepten, zodat we zeker alles zagen ;-) Een stel fotograferende bloggers is geen handigheidje om overal mee naartoe te krijgen! Thanks, Ulrike Jurklies van Mo Man Thai, Willemijn De Wit van You are here en Kim Hemmes; You rock!
 
Enkele van mijn hoogtepunten - die rechtstreeks op mijn verlanglijstje werden genoteerd- in veel beeld en weinig tekst:
 
1. Yksi:
 
==> De slaapkamer mèt bikestok
èn bulbverlichting van Leonne Cuppen:
 
 
==> Maar ook echte 'Kroonjuwelen' ,3D-geprinte zwarte ring met witte parel, van SoonSalon:
 
 
2. Graduation box, Klas van 2014:
 
==> Françoise Oostwegel - Cedille Arts: graduation Lamp Zuid. Die kun je niet missen! Eik uit Nederlands Limburg met lederen 'handvat' en rood koperen binnenbekleding  in een prachtige 8hoekige vorm!
 
 
==> Anne Buescher 'How to find the unsought finding'. Prachtige opstellingen. Inspiratievol.
  
 
 
 
3. MU, expositie 'Kneeling',
5 jaar 'we make carpets':
 
Van doodgewone keukenkastmaterialen maken Marcia Nolte, Stijn van der Vleuten en Bob Waardenburg van 'We make Carpets' bijzondere tijdelijke tapijten. Best indrukwekkend!
 
 
 
4. Area 51:
 
Alright... skate/surffamily as we are ... ;-) (zie o.a. hier en hier) was ik gelukkig als een klein kind dat we één van de grootste skateparken van Europa gingen bezoeken èn dat er een "Dreamland" gecreëerd werd: Design & skate, dat gaat gewoon hand-in-hand. Ons inspireert ons, niet waar?!

Dreamland X DDW,
Een visuele kennismaking van de hedendaagse skate scene geïnitieerd door Willemijn de Wit, Sarah Mesritz & Ulrike Jurklies!
 
 
==> Roos Meerman: Canorgraphy
 
Een Machine die geluidsgolven, geproduceerd door verschillende skaters, in beeld brengt. Boeiend om zien, mooi om naar te kijken ;-)
 
 
 
Liefde voor skaten en liefde voor hout in een opstelling. Eenvoud doet 't 'm!
 
 
 
==> Light Bowl door Jelle Tuinhout (what's in a name, als je net van voorgaande komt aangewandeld, haha!):
 
 
 
==> Jeej, bij het binnenkomen bots je direct op één van mijn favorieten: Muller-Van Severen en hun duoseat met lap, die je ook hier al zag ;-) Belgisch design als opener!
 
 

==> Exhibit Light & Bowl in brons van Mejd Studio. Wat een eyecatcher!


 
==> Crafts Council Nederland: "You're my dutch darling".

 
Hollandse klassiekers werden in een nieuw jasje gestoken en iedereen kan met eenvoudige ronde stickertjes op zijn favoriet stemmen. De winnaar wordt in productie genomen. Duidelijk dat ik niet de enige ben die zot is van de speculaasvormen met fietsen èn de visserslamp in een nieuw jasje.

***
 
Blogposts van enkele van mijn favorieten van Belgisch design vind je hier en hier.

4 opmerkingen:

 1. Mooi overzicht Dina! Die van mij is ook vandaag online gekomen :) Wat was het groot he?! Ik ben zo blij dat ik vrijdag nog een keer mag, want er is zoveel te zien en te doen. X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik bekijk de jouwe morgen ;-) Nu even het bloggerscafé voor morgen voorbereiden ;-) Mercikes van je lieve bericht ;-)

   Verwijderen
 2. Leuk he, en zoveel te zien. Een dag is inderdaad lang niet genoeg! Ik heb de luxe er vlakbij te wonen (8 minuten met de trein).
  Maandag was ik er en plakte ook een zwart stickertje bij de speculaasvorm en de lamp, maar vond het toch moeilijk kiezen hoor.
  Morgen ga ik weer, op pad met een groepje blogvriendinnen. Heb er weer zin in!
  Groetjes, Janina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, echt ongelooflijk! Super leuk dat je morgen gaat, dan botsen we mekaar eens letterlijk tegen 't lijf ;-) Hahaha! Je passeert toch even in het bloggerscafé?! Fijne avond, Dina

   Verwijderen