Pagina's

maandag 13 oktober 2014

Wit & grijs in Maxime's slaapkamer

 


Wat was het hoog tijd dat we de slaapkamer van Maxime onderhanden namen!
Nu ja, dat is allemaal relatief natuurlijk... 
Het zit'm namelijk zo...
 
U moet begrijpen dat turquoise -ofte Turks blauw zoals sommigen deze kleur graag noemen- een pracht van een kleur is *** op een ander. De pot, vers van de mengtafel, werd ooit gekocht, in het illustere jaar 2002. Ons zelfgebouwde huis begon toen af te geraken en ja hoor, zo een hippe turquoise muur moest en zou erin komen. Eerst ergens in de keuken, of nee in het woongedeelte, of nee veel beter in de badkamer, of nee... de pot geraakte niet verder dan van schap naar schap en bleef in ongeopende toestand onze kast opvullen. Tot in 2006. Hoogzwanger, ja... een bestemming was gevonden: de babykamer! Het zou zonde zijn van de felgekoesterde pot om hem geen geopende deksel te gunnen, al was dit ondertussen verroest en twijfelden we over de kwaliteit van onze verf... Maar ziedaar, welgeteld 1 muur van de babykamer kreeg de kleur ertegen gesmeten!
Content, voor even, besloten we zelfs een bijpassend behangske voor de andere muur van de babykamer te shoppen en zo geschiedde...
De zoon in kwestie was er altijd content mee, of zei er in ieder geval niks van, misschien uit voorzorg, zodat er niks lelijkers in de plaats zou komen, wie weet ;-)
 
8 jaar verder, was dus in ieder geval wel degelijk de tijd gekomen om de minder goede keuzes des levens/huizes te doen verdwijnen.

 
Stap 1 was het turquoise bedekken met 2 prachtige extra matte lagen magma. De toentertijd gekregen Ikeakast, kreeg een nieuwe plek, zodat er plaats vrijkwam voor iets authentiekers.
De kast kwam een beetje dubbel in ons leven... het was best een mooi, wit overlakt exemplaar, van kwaliteitshout en met een mooie afwerking, maar tegelijkertijd besloop ons ook zo'n muf gevoel door de combinatie van groene glazen en een donkere binnenkant. Ik kende zelfs de kast 'van ergens', wat ons nog meer deed twijfelen...
De binnenkant kreeg enkele lagen witte lak en plotsklaps zag de kast er helemaal anders uit! Ik wist ook ineens waar ik ze ooit zag... in de 101 Woonideeën uit, ik denk 2011, in één van de kamers van de boys van Zilverblauw. Ik weet zelfs nog dat ik toen voor 't eerst één van mijn aller favorietste blogs aanklikte en bleef lezen. Ik googlede zelfs 'Nel Veerkamp', wat bij de kast als beschrijving stond, aangezien ik als Vlaamse absoluut geen benul had van wie of wat de dame in kwestie was, haha!
 
En toen? Toen viel alles op zijn plaats!
 
 
Maxime was enthousiast om zijn collecties erin te kunnen uitstallen en wij vonden ze meteen uit de muur springen tegen die donkere wand.
 
Et voilà, deel 1 van de kamer is klaar.
Alles in donkergrijs en wit.
 

 
Shopinfo:
 
* Grijze vilten manden en sterkaarsen: Hema
* Witte en grijze papieren honeycombs: Ikea
* Matje: handgemaakt exemplaar uit Spanje
* Skull opberghoofdje en zwarte, witte opbergblokken: Lego
* Vintage metalen brandweerwagen: erfstuk
* sjaal: zelfgemaakt (1m70!)
* Speelgoed allerhande: van overal
* Glow-in-the-dark-sterren: uit 2006 ;-)
* Nel Veerkamp Kast: gekregen van broerlief, check 2ehandse.be of de kringwinkels voor gelijkaardige exemplaren ;-)
* MT tape: RewindDesign, Antwerpen

 


En voor diegenen die het aandurven...
3 kleine VOORfoto's ;-) 
En na...
 

 
 

4 opmerkingen: