Pagina's

zaterdag 4 oktober 2014

De Sterrenjurk

 


Atelier Brunette. Zucht. Magnifiek mooie stoffen. Eenvoud doet 't 'm.

 
 
Raar maar waar ontdekte ik ze pas deze zomer. Al bestaat de collectie maar pas sinds 2013. Geïnspireerd op de haarkleur van haar dochters. Ik had ook zo'n brunette-exemplaren verwacht in 2006 en/of in 2008 maar tot op heden bevolken 2 blondjes ons huis. Helaas.
 
Een unie tussen grafische moderniteit en de zachtheid van natuurlijke materialen, zoals Atelier Brunette het zelf beschrijft, klopt helemaal. Bedacht in France en gemaakt in India, vervoert AB je naar een uniek en bruisend universum.

 
Ik bestelde meteen mijn favorieten * meer daarover later ;-) * bij Bambiblauw en de volgende dag staken ze al in de bus. Fijn zo!

Uit het boek 'Zelfgemaakte Kleertjes' van Catharine Deweerdt, koos ik de Lara. Subtiliteit van stof en model. Harmonie noemen ze zoiets.
 


"Surfileren." Als autodidact met een handvol naailessen ooit achter de rug, zei het woord mij niks. Al lijkt het wel  alsof dat dat gewoon uit het basis-naai-woordenboek komt. Het leek cruciaal in de hele werkwijze, al paste ik het nooit toe. Eind goed al goed en zo kwam er een zalige luchtige jurk vanonder de naaimachine. Al zal alles 'gesurfileerd' wel net iets mooier zijn. 
En gestreken ook. Hoewel ik voor dit kleedje de nonchalante look echt wel kan appreciëren. Op foto pakt dat altijd anders uit, maar bon...

Tant pis.


 
 
De knoopjes zijn de zorgvuldig bewaarde exemplaren die grootmoederlief jaar en dag van alle versleten hemden van grootvader recupereerde en er eigenlijk nooit wat mee deed. Tot nu dus ;-)
Het heeft iets, de uniekheid der knopen geeft extra pit aan die nonchalante look.

Edit:
Op jullie vraag zet ik er 2 foto's met bijzonder levendig model bij...
Het kleedje is nog wat groot maar zoals steeds past dat sneller dan gedacht en is het geen zonde van alle tijd en liefde die erin gestopt werden.


Betere foto's zullen voor een ander moment zijn
* lees : niet aan 't eten, konijnenhok bouwen, ronddartelen in de nieuwe jurk, boos zijn omdat ze weer uit moet èn dat dus allemaal tegelijkertijd :-s *
!


 

8 opmerkingen:

 1. Mooi mooi! Ja dat surfileren, mijn naailerares spreekt steevast over surjeteren, terwijl ik het toch telkens gewoon overlocken blijf noemen.
  Heb je geen aan-foto's? Ik ben heel benieuwd naar hoe het model er gedragen uitziet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja... die zijn er ... al was het model toen volop aan het smullen èn tegelijkertijd zeer beweeglijk (lees: bewogen foto's) èn druk bezig het nieuwe konijnenhok in elkaar te timmeren met de mannen :-s Het is nog wat groot maar zoals gewoonlijk zal het wel weer snel passen! Ik zet er even de -ahum- beste foto bij... een boze Clarice die het kleedje terug uit moest doen ;-s

   Verwijderen
 2. Prachtig stofje en heel leuk kleedje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi jurkje, mooi stofje en een prachtige bestemming voor de knoopjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. schoon exemplaartje! En wss een super keuze stof bij zo een los model!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Superbe cette création avec ces petites étoiles !

  BeantwoordenVerwijderen